Staal boren Staal boren is meestal een simpele bewerking, toch wordt het vaak onderschat. Vooral als het gaat om grotere aantallen, maakt het verschil van enkele seconden in de bewerkingstijd wel degelijk uit.

Ook de nauwkeurigheid van de gaten speelt soms een grote rol. Bij open maten, (gaten die niet nauwkeurig aan de maat hoeven zijn), mag de bewerkingstijd niet ten koste te gaan van een te hoge kwaliteit maar bij gaten met een passingsmaat of een zuivere plaatsnauwkeurigheid, vraagt het bewerkingsproces wel iets meer aandacht. Deze punten worden dan ook meegewogen in het plannen van het productieproces en onze projecten.

Staal boren kan ook een voortraject zijn van een opvolgende bewerking zoals, ruimen, kotteren of tappen. Ook het boren van gaten onder hoeken kunt u met een gerust hart aan ons overlaten.

Bij grote series maken wij gebruik van speciale boren met hardmetaalplaten, de zogenaamde U-boren. Met deze boren is het mogelijk om met hoge snelheid grotere gaten in bijvoorbeeld platen te boren.

Staal boren Staal boren Staal boren