Gat boren Een gat boren kan op veel verschillende manieren worden gedaan. Er zijn tegenwoordig veel verschillende boren waarmee gaten geboord kunnen worden. Standaard heeft Heudra Metaalbewerking de gewone HSS boren voor de kleinere maten in gebruik. Deze HSS boren worden vervangen voor volhardmetaalboren als het gaat om grotere series boorwerk. Ruimen, tappen, kotteren en draadfrezen zijn bewerkingen die zonder het gat boren niet mogelijk zijn.

Daarnaast worden en ook veel zogenaamde U-boren gebruikt om een gat te boren. Deze U-boren hebben 2 Hardmetaal platen die gemonteerd zijn in de body. Met deze U-boren is het, evenals de volhardmetaalboren, mogelijk om met zeer hoge snelheid en precisie te kunnen boren.

Ook worden gaten soms niet geboord, maar gefreesd met een radiusfrees. Op deze manier van gaten boren wordt er met een helix (draaiende en tegelijk punchende manier) een gat in het materiaal gefreesd. Deze manier van gat boren, of eigenlijk frezen, kan alleen op een CNC-machine.

Heudra Metaalbewerking zal voor u op het gebied van gat boren een goede partner zijn om zaken mee te doen. Snelle levertijden en een concurrerende prijs, daar staan wij bekend om en daar maken wij ons hard voor.

Gat boren Gat boren Gat boren