Staal bewerken Staal is een grote groep die onderverdeeld kan worden in ongelegeerd staal en gelegeerd staal. In de groep ongelegeerd staal mogen alleen materialen voorkomen die maximaal 1.5% aan legeringselementen bevatten. In de groep gelegeerd staal zitten bijvoorbeeld roestvaststaal en gereedschapstaal.

Staal bewerken wordt bij Heudra Metaalbewerking gedaan op conventionele of CNC-machines. Staal bewerken is een vak apart, vooral bij werkstukken met verschillende vormen. De manier van opspannen en de volgorde van bewerken is één van de belangrijkste dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Één verkeerde bewerkingsvolgorde kan betekenen dat het werkstuk niet meer opgespannen kan worden voor de volgende bewerkingen.

Heudra bewerkt natuurlijk niet alleen staal maar ook andere materialen zoals:

  • Aluminium
  • gietijzer/gietstaal
  • brons/messing
  • kunststoffen
  • enz.

Doordat wij breed georiënteerd zijn op ons vakgebied kunnen wij onze klanten optimaal van dienst zijn. Op het gebied van draaien, frezen, boren, zagen, brootsen en andere verspanende bewerkingen zijn wij gespecialiseerd. Ook het bewerken van gehard materiaal kunnen we met speciale gereedschappen realiseren.

Staal bewerken Staal bewerken Staal bewerken